torsdag 17 juni 2010

Ungdomsarbetslösheten står överst på listan.

Årskullen av gymnasiestudenter har varit rekordstora båda i Uddevalla och många andra kommuner i landet. Dessa studenter har dagsfärska kunskaper och stora drömmar.
Med tanken på hur arbetsmarknaden för ungdomarna ser ut kommer många av dessa ungdomar bemöta arbetslösheten som en kall dusch.
Arbetsmarknaden har inte så mycket att bjuda på. Arbetssökande ungdomar hamnar först i en 3 månaders lång karantän på AF innan de får hjälp. Dessa nyutexaminerade ungdomar har så gott som alla ingen arbetslöshetsförsäkring. I stället för att börja förverkliga sina drömmar vänder de sig till sina föräldrar eller till socialtjänsten för att kunna försörja sig.
Vi skall inte svika våra ungdomar! Vi måste alla hjälpas åt över partigränserna för att stoppa detta slöseri med resurserna.
• Vi skall återinföra möjligheterna för betygskomplettering på Komvux för att ge andra chanser till dem som behöver det!
• Vi skall stödja företag som anställer ungdomar!
• Vi måste se till att en mångfald av kvalitativa utbildningar som efterfrågas på arbetsmarknaden skapas!
• Af skall erbjuda unga arbetssökande stöd redan från första dagen!
• Vi måste gör arbetet inom välfärdssektorerna attraktiva!
• Ungdomarna skall få möjligheten att sadla mellan olika yrken och utbildningar tills de hittar det rätta!

Vi måste ha en helhetssyn! Ungdomarnas psykiska och fysiska hälsa, de som mobbas, de som har handikapp, de som har ekonomiska eller sociala problem måste tas med ytterst stor allvar! Vi alla blir vinnare när våra ungdomar är nöjda med sin tillvaro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar