tisdag 9 oktober 2012

Erkänn staten Palestina!

Sverige måste erkänna staten Palestina
Många aktiva enskilda, politiska partier och människorättsorganisationer har krävt ett erkännande av staten Palestina. Bristen på en erkänd stat skapar många hinder i fredsprocessen mellan Israel och Palestina. De problem som olika stater räknar upp som skäl till att motsätta sig ett sådant erkännande är inte omöjliga att lösa, om man inte vill ha de kvar som ursäkter för att inte göra något! 
En del länder har redan godkänt Palestina som en stat men det behövs fler för att detta skall leda till ett positivt beslut av FN! Frågan är, trots allt annat som sker i arabvärlden, uppe på den internationella politiska dagordningen. Varje nation kan bestämma själv att stödja freden i Mellanösten genom att skapa två jämlika och likvärdiga samtalspartner i fredsförhandlingarna.
Palestiniernas rätt till en egen stat är lika självklar som Israels rätt att existera. Palestinska folket har, som israeliska folket rätt till en trygg och fredlig framtid. Ett erkännande av Palestina löser kanske inte alla problem i området men är ett stort steg mot fred, trygghet, utveckling av demokrati och påverkar hela regionen mycket positivt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar