måndag 31 maj 2010

Israels attack mot fredliga aktivister är en skam!

Israeliska militärer dödade 20-tal personer på internationellt vatten idag. Närmare sjuttio personer har skadats. Många (100-tal) har arresterats. Dessa personer har utsatts för denna brutala handling enbart på grund av att de ville föra in förnödenheter till Gazas befolkning. Befolkningen i Gaza, ca 1,5 miljoner, har berövats frihet och har blivit isolerade från omvärlden av Israeliska och Egyptiska militärer.
blockaden av Gaza har fördömts av stora delar av världen. FN:s olika biståndsorgan har gång på gång krävt att blockaden skall hävas så att humanitära biståndet skall kunna nå befolkningen. Ytterst få varor och livsmedel tillåts nå området.
Egyptens och Israels samarbetar för att straffa hela befolkningen, därför att en liten minoritet i Gaza är i krig med Israel.
Den här gången också har Israel gått för långt och har brutit mot flera internationella lagar och överenskommelser. Israel måste ställas inför den Internationella domstolen och varken USA eller något annat land skall inte få använda sin veto rätt för att rädda dem som vanligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar