måndag 9 augusti 2010

Bahaiter plågas i Iran

Bahaiterna i Iran har, på grund av sin religion, varit förtryckta av muslimska fondamentalister i alla år. Så länge Mullorna inte hade makten kunde Bahaiter, mer eller mindre, leva och verka i samhället som övriga iranier. Men sedan ca trettio år tillbaka har den islamiska regimen i Iran motarbetat samtliga minoriteter som har annan tro än Islam. Till och med iranska sunnimuslimer diskrimineras. En grupp som har det värst är iranska bahaiter som behandlas exakt som judarna behandlades under nazi-tyskland strax innan kriget bröt ut. Bahaiter är mycke goda människor och deras tro bygger på tolerans och goda gärningar.

Bahaiters tempel, begravningsplatser, byggnader har förstörts och skördar, hus och egendom har konfiskerats av staten. Bahaiter döms till höga straff och avrättas utan rättegång eller summariska rättegångar. De anklagas oftast till spioneri för Israel och verksamhet vars syfte är att störta regimen i Tehran!
Nu har regimen dömt sju bahailedare till tjugo års fängelse var på grund av samma påhittade anklagelser. Den grymma och orättvisa behandlingen händer rak framför ögonen på oss. Världen, det internationella samfundet, har inte tagit sitt ansvar gentemot sina medmänniskor och man har glömt bort dom förtryckta bahaiterna i iran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar